ПДЮТА "Кюстендилче" с второ място от VІІІ Национален музикален и танцов конкурс „ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ – 2019”

Танцьорите от Представителен детско-юношески танцов ансамбъл „Кюстендилче" към Обединен детски комплекс спечелиха второ място в VІІІ Национален музикален и танцов конкурс „ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ – 2019" – раздел „Българска хореография ". С Диплом „За високи художествени постижения в областта на любителското художествено творчество" бе удостоен художественият ръководител на ансамбъла – г-н Рангел Маджарски.

Фолклорният конкурс се проведе от 11 до 26 октомври в гр. София. В него взеха участие над 2 700 певци, инструменталисти и танцьори от цялата страна.

Конкурсът има за цел да съхрани, обогати и разпространи българския фолклор, който няма аналог в света, както и песните на великата певица Надка Караджова; да открие, даде изява и популяризира деца и младежи – талантливи изпълнители в музикалното и танцово изкуство.

Изявата се провежда под патронажа на Министерство на образованието и науката, Министерство на културата на Република България и кмета на гр. София – г-жа Йорданка Фандъкова. Председател на Организационния комитет е Светла Караджова – дъщеря на певицата.Администраторкси панел

Парола:
затвори