Награждаване на победителите в Общински конкурс за детско творчество Коледа е, стават чудеса" - 19.12.2019 г.

На 19 декември на тържествена церемония във Възрожденското училище бяха наградени победителите в Общински конкурс за детско творчество "Коледа е, стават чудеса".

Господин Малинов – директор на Обединен детски комплекс, поздрави участниците, техните учители и родители, изпълнили залата.

През тази година в конкурса участваха ученици от всички общински училища с 276 творби (от тях 235 от общинските училища и 41 на участници от страната). Наградени бяха 97 творби в трите направления на конкурса – „Народно приложно изкуство", „Изобразително изкуство" и „Литературно творчество". Бяха раздадени 23 първи награди, 20 втори, 17 трети, 36 поощрителни награди и 1 специална награда на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров". Отличени бяха и 8 творби на участници от страната.

Гости на тържеството бяха Нели Петкова – директор на дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт" в Община Кюстендил и Елка Тодорова – библиотекар в Детски отдел на РБ „Емануил Попдимитров" – гр. Кюстендил.

За доброто настроение на гостите се погрижиха децата от театралната школа при ОДК с ръководител Ани Кръстева, талантливите певици Катя Василева и Рая Кирилова, както и деца от школата по художествена гимнастика с ръководител Мая Юн.

Наградените творби, експонирани в залата на Възрожденското училище, бяха включени в Благотворителен базар в подкрепа на инициативата „Българската Коледа". С изработени картички и сувенири в базара участваха и децата от школата по изобразително и приложно изкуство с ръководител Любка Радкова.Администраторкси панел

Парола:
затвори