Посрещане на народния празник Еньовден - 24.06.2023

Еньовден е!

Участниците в клуб „Приложно изкуство" и клуб „Роден край" при ОДК – Кюстендил, с ръководители г - жа Елена Николова и г - жа Теменужка Станчева посрещнаха празника, заедно с деца от нашия град, пожелали да участват в дейността. В работилниците за оцветяване на билки и апликиране с цветя,те се потопиха в творческа атмосферата. Със стихотворението „Еньовден" от Н. Зидаров, водещите Албена Манова и Мартин Момчилов поздравиха гости и родители.

Много настроение предизвика участието на децата в състезанието. Разделени на три отбора те играха игрите „Познай думата", „Слънце" и „Попълни таблицата". С голяма емоция теглиха въже и хвърляха малка топка в целта.

Най-вълнуващ момент за всички присъстващи беше преминаването през Еньовския венец за здраве, като си отчупиха от питката с мед, както е по традиция!

Накрая журито в състав от учител, родител и дете съобщи, че на първо място е класиран отбор „Шипка". С разлика от една точка второ и трето място заеха отборите „Липа" и „Лайка". Всички заслужено получиха своите грамоти и награди.

Празникът Еньовден завърши с много настроение, а водещите пожелаха на всички да бъдат здрави!

Обединен детски комплекс - Кюстендил Обединен детски комплекс - Кюстендил

Администраторкси панел

Парола:
затвори